top of page
DSC_0081.JPG

Dressings

Ιδιότητες & Χρήση

Το μαύρο βαλσάμικο dressing παρασκευάζεται αναμιγνύοντας μαύρο βαλσάμικο ξίδι με πετιμέζι και αιθέριο έλαιο αρμπαρόριζας. Το ξύδι παράγεται σε οξοποιείο και προέρχεται αποκλειστικά από σταφύλια επιλεγμένων ποικιλιών αμπέλου. Το πετιμέζι είναι συμπυκνωμένος μούστος (χυμός σταφυλιού). Το αιθέριο έλαιο από αρμπαρόριζα βιολογικής καλλιέργειας, παρασκευάζεται από απόσταξη με ατμό. Προσπαθούμε να πετύχουμε τον τέλειο συνδυασμό ώστε το αποτέλεσμα αυτής της μίξης να έχει πλούσια γεύση και βαθύ καστανό χρώμα. Το dressing χρησιμοποιείται σε σαλάτες, μαρινάδες, ακόμη και σε γλυκά. Έχει χαρακτηριστική γεύση και μοναδικά αρώματα που μπορούν να απογειώσουν κάθε παρασκευή. Η κατανάλωσή του προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Βελτιώνει τη στομαχική λειτουργία, προστατεύει το δέρμα, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς, δρα ως αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό.
 

Λευκό βαλσάμικο dressing

Μαύρο βαλσάμικο dressing

Το λευκό βαλσάμικο dressing παρασκευάζεται αναμιγνύοντας λευκό βαλσάμικο ξίδι με θυμαρίσιο μέλι και αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Το ξύδι παράγεται σε οξοποιείο και προέρχεται αποκλειστικά από σταφύλια επιλεγμένων ποικιλιών αμπέλου. Το θυμαρίσιο μέλι παράγεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το αιθέριο έλαιο από δενδρολίβανο βιολογικής καλλιέργειας, παρασκευάζεται από απόσταξη με ατμό. Προσπαθούμε να πετύχουμε τον τέλειο συνδυασμό ώστε το αποτέλεσμα αυτής της μίξης να έχει πλούσια γεύση και ξεχωριστό άρωμα. Το dressing χρησιμοποιείται σε σαλάτες, μαρινάδες, ακόμη και σε γλυκά. Έχει χαρακτηριστική γεύση που μπορεί να απογειώσει κάθε παρασκευή. Η κατανάλωσή του προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Βελτιώνει τη στομαχική λειτουργία, προστατεύει το δέρμα, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς, δρα ως αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό.

Χαρουπόμελο

Το χαρουπόμελο παράγεται από τους καρπούς του χαρουπόδεντρου. Είναι φυσικά πλούσιο σε φυτικές ίνες και δεν περιέχει καφεΐνη, το οποίο το καθιστά ιδανικό για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Το χαρούπι ήταν η κύρια γλυκαντική ουσία του παρελθόντος. Η γεύση του θυμίζει κακάο, είναι εξαιρετικά θρεπτικό και περιέχει τρεις φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα (350 mg/100 ml). Είναι ιδανική πηγή φωσφόρου, υδατανθράκων, βιταμινών Α, Β και D, ενώ αποτελείται από 12,5% πρωτεΐνη. Είναι πηγή σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και ριβοφλαβίνης, ενώ συχνά χρησιμοποιείται και για την παρασκευή γλυκών για σκύλους. Χρήση: Μπορείτε να το ανακατέψετε μέσα σε ζεστό ή κρύο γάλα, αντί για σιρόπι σοκολάτας. Επίσης, μπορείτε να το περιχύσετε πάνω από φρέσκα φρούτα όπως σύκο και αχλάδι, επάνω σε παγωτό, γιαούρτι ή κάποιο αψύ τυρί. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιείστε σε μαρινάδες ή σαν dressing σε σαλάτα.

bottom of page